Gemeente onderzoekt fietsersstroom stationsgebied

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Utrecht gaat de enorme stroom fietsers in het stationsgebied in kaart brengen. Ingenieursbureau Grontmij en reclamebedrijf JCDecaux starten dit najaar, in opdracht van de gemeente, een proefproject dat de chaos rondom Utrecht Centraal moet verminderen. Dit meldt het AD.

Doel van het project, waarin zoveel mogelijk gegevens worden verzameld, is de infrastructuur te verbeteren en zo het fietsen in Utrecht aantrekkelijker te maken. Het autogebruik kan hierdoor afnemen. De proef gaat een aantal maanden in beslag nemen. Rene Witzel, directeur van JCDecaux, zegt dat met camera’s, sensoren en wifi gemeten gaat worden hoeveel fietsers er op verschillende plekken gedurende de dag in het stationsgebied rijden. Door op deze manier in kaart te brengen waar een fiets naartoe gaat, wordt ook duidelijk waar onderweg knelpunten liggen.

Ik ben niet geïnteresseerd in de fietser zelf, maar in de fiets.”

Volgens Witzel loopt Utrecht met deze proef voorop in vergelijking met andere Europese steden. “In Utrecht is het vrij eenvoudig om zo’n innovatief project te starten, omdat de stad compact is. De resultaten van het onderzoek zullen snel te zien zijn.” Na de proef in Utrecht volgt mogelijk Amsterdam.

Bron: ad.nl

Cookieinstellingen