Hoe vind ik een goedkope parkeerplek in Utrecht?

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Automobilisten op zoek naar een betaalbare parkeerplek in en rond het centrum van Utrecht opgelet! Installeer de app ParkU op uw smartphone en u maakt kennis met parkeerplekken waar u normaal gesproken nooit komt. Dit meldt het AD.

Het Duitse ParkU is in eigen land een succes. Sinds een halfjaar biedt het, in navolging van Amsterdam op elf locaties parkeerplekken aan in en rond het centrum van Utrecht. Een voorbeeld is de Fundatie van Renswoude: het statige gebouw aan de Agnietenstraat waar achter de naastgelegen poort tien parkeerplekken liggen verscholen. Twee hiervan zijn te huur via ParkU voor 20 euro per dag. Andere opties: een afgesloten leegstaande garage aan het Jansveld voor 3,75 euro per uur of 25 euro per dag of een plek in een garage aan de Breedstraat voor 125 euro per maand.

Lagere prijs
Het bedrijf claimt in 75 procent van de gevallen een lagere prijs te vragen dan de tarieven op straat en in parkeergarages. Naast ParkU bieden ook Mobypark en Parkyourcar leegstaande parkeerplekken aan bij particulieren of bedrijven.

Bron: ad.nl

 

Cookieinstellingen