Van Boxtel blijft aan tot komst van nieuwe president-directeur NS

Roger van Boxtel
Roger van Boxtel
Foto: Foto: ns.nl

UTRECHT – Roger van Boxtel, vorig jaar zomer aangetreden als president-directeur bij de NS voor de duur van één jaar, blijft aan tot de komst van een nieuwe president-directeur.

Zijn belangrijkste opdracht was om NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen. Onder zijn leiding heeft NS in maart de vernieuwde strategie 2016-2019 gepresenteerd en een proces in gang gezet om de besturing van de organisatie slagvaardiger te maken. Ook is de parlementaire enquête over de Fyra afgerond en is NS gestart met het doorvoeren van de lessen naar aanleiding hiervan.

Gerard van de Aast (voorzitter RvC): “Roger van Boxtel heeft NS op kundige wijze door turbulente tijden geleid. Met het formuleren en uitzetten van een aangescherpte strategie en het voorbereiden van een nieuwe organisatiestructuur is NS gereed voor een volgende fase. De Raad van Commissarissen is hem erkentelijk voor zijn bijdrage aan de onderneming en zijn bereidheid om aan te blijven teneinde een soepele overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen.”

Volgende fase

NS richt zich de komende periode op het duurzaam verbeteren van bedrijfsprocessen om de reiziger een beter reisproduct te bieden. Hierbij past een nieuw besturingsmodel. NS heeft gekozen voor een Raad van Bestuur (RvB) met vijf directeuren in plaats van de huidige Executive Committee (ExCo) met acht directeuren. De RvB is integraal verantwoordelijk en stuurt samen de operatie aan. De RvC is voor deze fase van de transitie op zoek naar een president-directeur die zich meerjarig gaat inzetten om de bedrijfsprocessen van NS verder te optimaliseren.

Bron: NS.nl

 

Cookieinstellingen