Het wordt te druk op de grachten…

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Het wordt te druk op de Utrechtse grachten en daarom gaat de gemeente ingrijpen. Het vergunningensysteem gaat op de schop en de rondvaartboten moeten ook milieuvriendelijker worden.

Karel Schuttevaer, eigenaar van de grootste rondvaartexploitant van de stad, erkent dat het druk is op het Utrechtse water, maar ziet daar ook de voordelen van in. “Het is zeker op de Oudegracht heel druk. Maar dat maakt het juist ook heel leuk als rondvaartboot zo tussen al die kano’s, bootjes en waterfietsen op het water. Onze schippers zien dat als een sport.”

In navolging van de stad Amsterdam bestaat het voornemen op de vergunningen voor rondvaartboten – nu nog verleend voor onbepaalde tijd – in de toekomst alleen nog worden verleend met een einddatum. Schuttevaer maakt zich hierover volgens het AD niet druk. “Ook na een einddatum zullen er ongetwijfeld rondvaarten nodig zijn. Wij maken de stad namelijk aantrekkelijk. Het zou alleen wel heel fijn zijn als de gemeente met ons in gesprek gaat over de ideeën.”

De gemeente sluit niet uit dat er in de toekomst geloot moet worden als er meerdere aanbieders voor rondvaarten komen. Schuttevaer is hierover weliswaar niet enthousiast maar is niet van plan om in actie te komen. In Amsterdam was de wijziging van het vergunningenbeleid aanleiding voor grote ophef en de blokkering van de Amstel.

Bron: AD.nl

 

Cookieinstellingen