Woningbouw Transwijk weer stap verder

Foto: Gemeente Utrecht

UTRECHT – De bouw van 167 woningen rond een nieuw uit te graven binnenhaven aan het Merwedekanaal in Utrecht is een stap dichterbij gekomen. Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om het bestemmingsplan vast te stellen voor het perceel aan de Kanaalweg 59, tegenover de woonwijk Parkhaven. Naast de woningen en openbare ruimte komt er een binnenhaven en horeca.

i_NL.IMRO.0344.BPKANAALWEG59-ON01_0001

Eneco en het college hebben inmiddels de intentie uitgesproken om de hulpwarmtecentrale aan de Kanaalweg te verduurzamen en deze een andere rol in het warmtenetwerk te geven. Hierdoor kan worden voorzien in een goed woon- en leefmilieu voor de nieuw te bouwen woningen.

Zienswijzen
De plannen hebben in juni en juli 2015 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn konden zienswijzen over het ontwerp worden aangeboden aan de gemeenteraad. Er zijn 400 zienswijzen ingediend, waarvan het merendeel van leden van roeiverenigingen die op het kanaal trainen. De zienswijzen zijn samengevat en van commentaar voorzien in het bij het plan behorende vaststellingsrapport. Deze worden betrokken bij de besluitvorming van de gemeenteraad over het plan.

Belangen roeiers
De zienswijzen hebben op een aantal punten geleid tot aanpassing van het plan. Zo is de havenmonding anders ingericht om aanvaringen te voorkomen en praat de gemeente met de roeiers over verdere afspraken om hun belangen veilig te stellen. De vaststelling door de gemeenteraad is naar verwachting in september 2016.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen