Domkaars blijft symbool voor Utrecht

Domkaars blijft branden...
Domkaars blijft branden...
Foto: Teun van Kooten, screenshot Youtube

UTRECHT – Goed nieuws voor iedereen die de Domstad een warm hart toedraagt.  Mandy en Manon Snel, nichtjes (en tweelingzusjes) van de begin dit jaar overleden Utrechtse kaarsenmaker Ruud Snel, zetten de productie van de wereldbekende Domkaars voort. Dit meldt het AD op de site.

In 1982 heeft Ruud Snel zijn Domkaars ontwikkeld en was hij de enige in de wereld die hem mocht maken. Maar de voorraad in de winkel aan de Donkerstraat waar Ruud zijn winkeltje had, is inmiddels snel geslonken. Maar daarin gaat binnenkort verandering in komen. De kaars blijft niet alleen beschikbaar voor de stad, hij blijft ook in de familie. Mandy Snel tegenover het AD: “Zie het maar als een eerbetoon aan Ruud. Afgezien daarvan, is het gewoon een mooi en stoer stadsproduct. Eeuwig zonde, als we dat laten verdwijnen.”

Op stoom komen

De plannen zijn er, maar de beide dames moeten nog even op stoom komen met de productie. Maar dan is hij weer volop verkrijgbaar, het Utrechtse symbool bij uitstek: de Domkaars. Online, en misschien wel in ‘het’ of ‘een’ winkeltje bij de Dom. We houden het in de gaten.

Bron: AD.nl

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen