Evenementenfonds voor promotie Utrecht

Tour de France in Utrecht
Tour de France in Utrecht
Foto: Anne Hamers, Toerisme Utrecht

UTRECHT – Naast terugkerende festivals in Utrecht zoals Le Guess Who?, Festival Oude Muziek en het Nederlands Film Festival, heeft de Grand Départ van de Tour de France veel betekend voor de promotie van Utrecht. Voor 2017 en 2018 stelt het college aan de gemeenteraad voor om 300.000 euro beschikbaar te stellen voor een nieuw evenementenfonds.

Utrecht staat internationaal op de kaart en daar horen (grote) evenementen bij. Met het evenementenfonds wil het college hier een steentje aan bijdragen. Doel van het fonds is om grootstedelijke evenementen mogelijk te maken en daarmee bij te dragen aan de (inter)nationale bekendheid van Utrecht als aantrekkelijke stad.

Criteria voor bijdrage

Evenementen die een bijdrage kunnen krijgen uit het fonds moeten bijdragen aan de naamsbekendheid en het profiel van Utrecht. Inhoudelijke kwaliteit, bezoekersbereik, mediawaarde, ondernemerschap en professionaliteit zijn belangrijke criteria voor een evenement om een bijdrage uit het fonds te krijgen. De bijdrage uit het fonds zal nooit meer dan 50% van de totale investering bedragen. De regeling zal in de loop van dit jaar definitief worden na besluit door de gemeenteraad in het kader van de voorjaarsnota.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen