SSH zoekt eerste bewoners Johan de Wittstraat 5

Foto: Google Maps

UTRECHT – De SSH staat stil bij de oprichting van de stichting op 22 juni 1956. De studentenhuisvester zoekt de herinneringen uit die tijd en wil graag de oorspronkelijke bewoners van het eerste studentenhuis aan de Johan de Wittstraat 5 bij elkaar brengen. Dit meldt destadutrecht.nl

Op 22 juni 1956 richten de Utrechtse studenten Jacob Maarten Maris en Christian Wilhelm Wali van Lohuizen, lid van de huisvestingscommissie van de universiteit, de Stichting Studentenhuisvesting in Utrecht op. In 1957 verhuurde de SSH haar eerste studentenhuis. Aan de Johan de Wittstraat 5 in Utrecht kwam een studentenhuis voor 14 meisjes. Destijds woonden meisjes en jongens nog apart. De kamers waren geheel gemeubileerd. De SSH verhuurt de kamers in dit stadspand tot op de dag van vandaag. De kamers zijn niet meer gemeubileerd en er wonen inmiddels jongens en meisjes door elkaar.

Oproep

Bent u of kent u degene die in 1957 aan de Johan de Wittstraat 5 kwam wonen? De SSH wil graag de oorspronkelijke bewoners bij elkaar brengen. Neemt contact op via [email protected] of (088) 730 42 00.

Bron: De Stad Utrecht

Cookieinstellingen