Gemeente laat eigen zorgmodel toetsen

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De gemeente Utrecht laat eind augustus de samenwerking met zorgpartners onderzoeken door een visitatiecommissie onder leiding van voormalig staatssecretaris Hans Simons. De gemeente wil hiermee leren op welke punten de samenwerking goed gaat of nog verbeterd kan worden.

De gemeente heeft sinds 1 januari 2015 nieuwe taken gekregen op het gebied van zorg en ondersteuning aan jongeren en volwassenen (Jeugdwet en Wmo). Sindsdien gaan inwoners voor zorg en ondersteuning in eerste instantie naar één van de 18 buurtteams in de stad. De gemeente Utrecht, de buurtteamorganisaties en de aanvullende zorginstellingen hebben in samenspraak met cliënten dit Utrechtse zorgmodel ontwikkeld.

Lerende organisatie
De gemeente bekijkt voortdurend of ze de goede dingen doet en of ze de dingen goed doet. Zo investeert de gemeente veel in de ontwikkeling van de eigen medewerkers en is het nieuwe zorgmodel in Utrecht ontwikkeld door te leren in de praktijk. Met pilots en experimenten zijn vernieuwingen uitgeprobeerd en is telkens bekeken wat goed werkt en wat anders moet. De evaluatie gaat vanaf nu jaarlijks plaatsvinden.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen