Start voorbereidingen hotel Jaarbeursplein

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – Het Stationsgebied krijgt circa 350 nieuwe woningen en een hotel. De raad wordt gevraagd in te stemmen met het voorgenomen hotelprogramma. Volgens planning zal het bestemmingsplan in het eerste kwartaal 2017 ter vaststelling worden voorgelegd aan de Raad. De start van de bouw wordt in het eerste kwartaal 2018 verwacht. Mogelijke oplevering eind 2020. 

Amrâth Hotels bouwt een 4-sterren hotel met zo’n 250 kamers en circa 350 woningen. Het wordt een luxe viersterren hotel met een full service aanbod zoals een bar, restaurant, hotelshops, congreszalen en een fitnessruimte. Boven het hotel komen 22 verdiepingen met koop- en/of huurwoningen, gevarieerd in opzet en maatvoering. In de kelder van het gebouw komt een parkeerfaciliteit voor de bewoners. Voor het parkeren van bezoekers van het hotel en de woningen wordt gebruik gemaakt van de Jaarbeurspleingarage.
De krappe Utrechtse hotelmarkt, de internationale aantrekkelijkheid van het stationsgebied en de locatie van dit nieuwe hotel zo vlak naast de Jaarbeurs en met kantoren omringd, maken het hotel uiterst geschikt voor de zakelijke markt.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Cookieinstellingen