Oudkerkhof krijgt snel meer glans en allure

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Op verzoek van ondernemers en bewoners wordt Oudkerkhof opnieuw ingericht. Ondernemers, zoals Jos de Winter van cafĂ© Dikke Dries – Oudkerkhof, vragen de gemeente om: ‘snel in te grijpen om de straat weer de glans te geven die zij verdient’. Deze zomer zijn de eerste resultaten zichtbaar op straat.

IMG_2838

De winkelstraat krijgt zijn glans terug dankzij vrij zicht op de monumentale gevels, een opgeruimd straatbeeld met minder straatmeubilair en parkeerplekken uit het zicht. Bovendien krijgt de straat een mooie, vlakke bestrating met historische uitstraling. Met de nieuwe herinrichting wordt verwacht dat de straat meer uitnodigt om door te lopen vanaf de Korte Minrebroederstraat en de Vismarkt.

Utrecht vraagt om openbare ruimten met allure
Een snel groeiende en populaire stad als Utrecht vraagt om openbare ruimten met allure. Sinds 2012 werkt de gemeente daarom aan de herinrichting van belangrijke straten in de binnenstad. De aanpak van het Oudkerkhof is vooraf gegaan door de herinrichting van de Mariaplaats, de St. Jacobsstraat, de Korte Jansstraat, de Domstraat en de Schoutenstraat. Momenteel wordt de herinrichting van de Twijnstraat en de Zadelstraat afgerond.

Twijnstraat en Lange Nieuwstraat
Na het zien van deze resultaten sloten bewoners en ondernemers elders in de binnenstad coalities om ook andere straten aan te pakken in samenwerking met de gemeente. Winkeliers in de Twijnstraat zijn blij met de nieuwe straat, maar vragen om nog meer ruimte te maken omdat deze straat steeds drukker wordt. Bewoners, ondernemers, musea en culturele instellingen willen een veiligere en comfortabelere Lange Nieuwstraat voor voetgangers en fietsers. En de Oud-Katholieke Kerk, de Aalmoezenierskamer, SHV Holdings nv spannen zich met de gemeente in om de groene ruimtes van de Mariaplaats verbeteren.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Cookieinstellingen