Unilever en De Correspondent winnen Social Enterprise Awards 2016

Foto: socialenterpriceday.nl

UTRECHT – Unilever en De Correspondent hebben donderdag in Utrecht de Social Enterprise Awards gewonnen. Op de Social Enterprise Day kwamen op 2 juni bijna 500 start-ups, gevestigde organisaties en overheden samen in TivoliVredenburg. De dag werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door de gemeente Utrecht, Kirkman Company en Elsevier.

Organisaties werden de afgelopen maanden genomineerd in twee categorieën. De Correspondent, FFORE, Peerby, SociaalPlus en WijkConnect werden genomineerd voor de Social Enterprise Startup Award. Voor de Social Enterprise Transformation Award kwamen Eneco, NS, Philips, TNO en Unilever in aanmerking. Een vakjury bekeek de langetermijnvisie en de manier waarop een organisatie binnen haar branche opereert. Daarnaast is vooral gekeken naar de relevantie op diverse terreinen zoals milieu, maatschappij, aandeelhouders, medewerkers, partners en klanten.

Startup Award: De Correspondent
De Correspondent, een online onafhankelijk advertentievrij journalistiek platform met een zinvolle missie (“inzicht bieden in hoe de wereld werkt”), bleek hier het beste op te scoren. De jury roemde De Correspondent omdat zij nieuws in een breder perspectief plaatst en van meer context voorziet. Zo realiseert zij impact met vaak actuele onderzoeksjournalistiek omtrent thema’s als het vluchtelingenvraagstuk, privacy, corruptie en bureaucratie.

Transformation Award: Unilever
De andere winnaar Unilever wordt door de jury gezien als onbetwist voorloper in sociaal ondernemerschap. Als geen ander toont zij volgens de jury aan dat dit bedrijfsmatig gezien de enige langetermijnstrategie is. De missie ‘make sustainable living commonplace’ die sinds 2009 actief wordt uitgedragen is verweven in het DNA van de organisatie, stelt het juryrapport. Unilever is betrokken bij onder meer de Johan Cruyff Foundation, het Amsterdam City Project en Waterspaarders.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen