Utrechtse gemeenteraad in meerderheid tegen verbreding A27

Foto: Wikipedia/Michiel1972

UTRECHT – Een grote meerderheid van de partijen in de Utrechtse gemeenteraad spreekt zicht uit tegen de verbreding van de A27. SP, GroenLinks, D66, PvdA, ChristenUnie, Student & Starter en Partij voor de Dieren steunen de zienswijze die de gemeente Utrecht wil indienen tegen het ontwerptracebesluit van Rijkswaterstaat. Dit meldt deStadUtrecht.nl.

man-67333_1280Utrecht verzet zich al jaren tegen de verbreding van de A27. De gemeente heeft, nu het ontwerptracebesluit ter tafel ligt tot 20 juni de laatste mogelijkheid tot inspraak via het indienen van een zienswijze. De partijen vinden verbreding onnodig en veel te duur. Bovendien zijn zij van oordeel dat de verbreding tot aantasting van de luchtkwaliteit en tot meer geluidshinder zal leiden. Het besluit betekent ook nog eens een aanslag op natuurgebied Amelisweerd. D66-gemeenteraadslid Indra te Ronde verwoordt het standpunt volgens de site Gemeente.nu als volgt: “Overal liggen er stapels onderzoeken en adviezen die allemaal hetzelfde zeggen: die verbreding is helemaal niet nodig. Deze plek komt niet eens voor in de file Top 50.

En toch wil het Rijk per se honderden miljoenen uitgeven aan een project wat geen probleem oplost, maar wel slecht is voor omwonenden, de luchtkwaliteit, de natuur en de schatkist.”

Demonstratie

De gemeente Utrecht dringt in haar zienswijze aan op het schrappen van de verbreding van de A27. Op zondag 5 juni vindt in Lunetten een demonstratie plaats tegen de verbreding van de A27, georganiseerd door de Kerngroep Ring Utrecht. Sprekers van verschillende partijen zullen hierbij aanwezig zijn.

Bron: deStadUtrecht.nl/gemeente.nu

Cookieinstellingen