Opening stadslab ‘Het Nieuwe Centrum’ in Utrecht

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – Het oude, historische centrum van Utrecht krijgt aan de andere kant van het spoor een mooie nieuwe, duurzame en groenere evenknie: het Nieuwe Centrum. Het gebied waar ook de Jaarbeurs is gevestigd wordt de komende jaren herontwikkeld tot een volwaardig centrumgebied met ruimte voor werken, wonen en uitgaan. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu opent op 6 juni het vernieuwde Stadslab ‘Het Nieuwe Centrum’ in Utrecht.

Het Rijk, provincie en gemeente Utrecht tekenen op deze dag de intentieovereenkomst: Living Lab Utrecht ‘Slimme en Gezonde Stad’ om op innovatieve wijze samen te werken aan een schoon, aantrekkelijk en leefbaar nieuw centrum voor Utrecht. In het vernieuwde Stadslab richt de samenwerking zich concreet op een duurzame, gezonde ontwikkeling voor Het Nieuwe Centrum van Utrecht. Hoe ziet een hoog-stedelijke leefomgeving er uit, waar ruimte is voor het spelende kind, de zakelijke reiziger en recreërende bezoeker? Hoe verdeel je de schaarse stadsruimte tussen fietsers, voetgangers en auto’s? Hoe bouw én behoud je een vitaal centrum? Utrecht wil zich ontwikkelen als een nationaal en internationaal toonbeeld van Healthy Urban Living.

Het Stadslab, ook de gezamenlijke werkruimte van Living Lab ‘Slimme en Gezonde Stad’, is te vinden op de 2e etage van het Stadskantoor Utrecht. Deze etage is tijdens openingstijden van het Stadskantoor voor publiek toegankelijk.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen