‘Dag van de Bouw’ laat stationsgebied vanuit verschillend perspectief zien

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – Wie de dynamiek van het stationsgebied van zeer nabij wil ervaren kan op zaterdag 4 juni terecht op de Dag van de Bouw. Hier kunnen bezoekers alles te weten komen, want de bouwplaats van Hoog Catharijne is open, de bouwers van de stationshal geven rondleidingen door de nieuwe hal, er zijn presentaties in het Infocentrum en wandelingen door het hele gebied.

De Dag van de Bouw opent door heel Nederland bouwplaatsen, check de landelijke site voor meer informatie. In Utrecht zijn alle activiteiten van de Dag van de Bouw geconcentreerd in en rond het stationsgebied. Bezoekers kunnen op verschillende locaties en tijdstippen terecht. En er is voor elck wat wils een passende activiteit te vinden.

Bouwplaats Hoog Catharijne

De nieuwbouw van Hoog Catharijne over de Catharijnesingel opent haar deuren van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn rondleidingen over de bouwplaats van aannemer BAM. En jump jump: voor kinderen is er een springkussen. Je kunt de bouwplaats op vanuit Hoog Catharijne, op de traverse, ter hoogte van de ingang naar de bioscoop.

Rondleidingen stationshal

De nieuwe stationshal van Utrecht Centraal is groot en indrukwekkend: ProRail en aannemer Besix geven samen rondleidingen door de Stationshal.
De rondleidingen beginnen in de hal van het Stadskantoor om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Programma Infocentrum Stationsgebied

Het Infocentrum Stationsgebied, in de hal van het Stadskantoor, is open vanaf 10.00u, er worden de hele dag presentaties gegeven en je krijgt uitleg over de projecten bij de maquettes.

Presentaties:

  • 10.30 uur Station Utrecht Centraal
  • 11.15 uur Parkeergarage Jaarbeursplein
  • 13.15 uur Tram Uithoflijn
  • 14.00 uur Grootste fietsenstalling ter wereld
  • 14.45 uur Woningen aan de Van Sijpesteijnkade
  • 15.30 uur Station Utrecht Centraal

Er starten vanuit het Infocentrum ook rondwandelingen met gids door het Stationsgebied: om 12.00 uur en om 14.00 uur.

Bron: cu2030.nl

 

Cookieinstellingen