Hudson’s Bay houdt komst naar Utrecht geheim

Hudson's Bay Markville Shopping Centre, UK
Hudson's Bay Markville Shopping Centre, UK
Foto: Raysonho, Wikipedia

UTRECHT – Hudson’s Bay, een warenhuisketen met meerdere warenhuisformules, wil de komende jaren zo’n 20 luxe warenhuizen openen in heel Nederland. Of Utrecht ook tot de gegadigden behoort, wil de Canadese warenhuisketen nog niet bekend maken.

De eerste vestigingen gaan volgend jaar zomer open op ‘een aantal zeer gewilde winkellocaties’, laat het bedrijf weten. Een deel komt in de vrijgekomen V&D-panden, maar er zouden ook andere plekken in beeld zijn. Welke houdt Hudson’s Bay nog geheim. Bekend is alleen dat het  vlaggenschip op het Rokin in Amsterdam komt te staan. Nieuws over andere locaties volgt in juni. De nieuwe warenhuizen moeten zo’n 2.500 arbeidsplaatsen opleveren.

Utrecht?
In de media gaan verschillende geruchten rond. Zo zou het Canadese warenhuis in De Planeet in Utrecht komen. Het pand schuin tegenover de Bijenkorf wordt binnenkort ingrijpend verbouwd. Vastgoedeigenaar van de Planeet Syntrus Achmea zegt niet in te gaan op geruchten en pas als er huurcontracten zijn getekend hierover naar buiten te treden, aldus RTV Utrecht. Jeroen Roose van Centrummanagement Utrecht ziet de komst van een nieuw warenhuis wel zitten. “De Planeet zou een mooie plek zijn: een stepping stone naar de rest van de stad.”

Bron: RTV Utrecht

 

Cookieinstellingen