Brandweerkazernes houden inloopspreekuur

Foto: CC0 Public Domain

PROVINCIE UTRECHT – Vanaf vandaag kunnen mensen elke eerste maandag van de maand vanaf 10.00 uur terecht bij 26 brandweerkazernes in de regio. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) hoopt met inloopspreekuren de vele vragen over brandveiligheid te kunnen beantwoorden. Dit meldt RTV Utrecht.

Volgens specialist Brandveiligheid Joost Polak was er behoefte aan zo’n spreekuur: “We merken dat mensen veel vragen hebben, zoals ‘ik heb een rookmelder, waar moet ik ‘m ophangen?’ en ‘ik heb een brandblusser, is het wel de goede?’. Ze weten vaak niet waar ze die vraag kunnen stellenĀ  Op deze manier moet het laagdrempelig worden voor het publiek om vragen te stellen.

Samenwerking thuiszorgorganisaties

Polak: “Op het moment dat mensen kinderen krijgen, wordt de veiligheid in huis toch ineens een stuk urgenter. En senioren die minder goed ter been zijn willen we ook beschermen.” De VRU heeft de ambitie om met de toekomst een samenwerking aan te gaan met thuiszorgorganisaties. “Het is nu nog niet mogelijk om thuis bij de mensen langs te gaan. We hopen dit in de toekomst wel mogelijk te maken.”

Bron: rtvutrecht.nl

 

Cookieinstellingen