Wegra oneens met uitspraak Raad van State over Zandpad

Zandpad in Utrecht
Zandpad in Utrecht
Foto: H. Loper, Wikimedia

UTRECHT – De Raad van State is van oordeel dat het college van B en W van Utrecht de vergunning van Wegra Utrecht B.V. voor het Zandpad mocht intrekken. Dat geldt ook voor de exploitatie van prostitutieramen in negen panden van Wegra aan de Hardebollenstraat. Volgens de Raad van State is tegen de uitspraak geen hoger beroep mogelijk.

Met zijn uitspraak in het hoger beroep tegen intrekking van de vergunning van Wegra Utrecht B.V., heeft nu ook de Raad van State bevestigd dat de exploitant niet voldeed aan zijn verplichting om een veilige werkomgeving te creƫren voor de raamprostituees die een werkplek huurden, aldus de gemeente Utrecht. De gemeente ziet de uitspraak als een steun in de rug door te gaan met ontwikkeling van een nieuwe zone waar raamprostituees in een veilige omgeving, zelfstandig en vrij van ongewenste invloeden van buitenaf hun werk kunnen doen. Met de uitspraak van de Raad van State is wat de gemeente betreft een einde gekomen aan de juridische procedure rondom de sluiting van het Zandpad en de Hardebollenstraat.

Naar Europees Hof

Wegra Utrecht B.V. bestrijdt dit en legt zich niet neer bij een uitspraak van de Raad van State over het intrekken van de vergunning voor de exploitatie van ruim twintig prostitutieboten aan het Zandpad. De raamexploitant stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, aldus Cees Jobben, woordvoerder van Wegra, tegen RTV Utrecht. De raamexploitant ziet nog beroepsmogelijkeheden op basis van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Bron: Gemeente Utrecht/RTV Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen