Utrechts bouwbedrijf Jurriëns failliet

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het 124 jaar oude bouwbedrijf Jurriëns uit Utrecht is failliet. Het familiebedrijf kreeg begin deze maand al uitstel van betaling. Dit meldt RTV Utrecht.

Jurriëns meldde toen dat de financiële problemen zijn ontstaan door projecten uit het verleden waarop verlies werd geleden. Bij het bedrijf werkten 141 mensen. Aannemingsbedrijf Jurriëns was een begrip in het restauratievak in Nederland. Het bedrijf werkte onder meer aan de restauratie van de Domtoren en Domkerk in Utrecht, Slot Zeist, de Nieuwe Kerk in Amsterdam, het NS Station Groningen en Paushuize en het Duitse Huis in Utrecht, nu Grand Hotel Karel V. Jurriëns raakte in 2008 ook in de problemen. Toen wist het bedrijf zich te redden na een afslankoperatie.

Jurriëns Noord gered

Wat precies de gevolgen zijn van het faillissement voor het merendeel van de medewerkers van het bedrijf is niet bekend. Uitzondering hierop is vooralsnog het bedrijf Jurriëns Noord, dat volgens het Sneeker Nieuwsblad is overgenomen door Friso Bouwgroep uit Sneek. Jurriëns Noord zet zijn bouw- en restauratiewerkzaamheden voort onder eigen naam en met een groot deel van de medewerkers.

 

Cookieinstellingen