Utrecht krijgt nieuwe stadswijk aan Merwedekanaal

Foto: Gemeente Utrecht

UTRECHT – Op het voormalig Defensieterrein aan het Merwedekanaal komt een nieuwe stadswijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft het Stedenbouwkundig Programma van Eisen vastgesteld en vraagt nu de instemming van de Raad. De volgende stap is de uitwerking van dit plan en het bestemmingsplan.

De nieuwe stadswijk kent een duurzaam en gemengd woningbouwprogramma. Omwonenden uit zowel Parkhaven als Transwijk gaven aan graag door te willen stromen naar (grote) eengezinswoningen op deze plek. Mensen konden tussen 26 januari en 9 maart reageren op het conceptplan.

Het gaat om in totaal 450 tot 550 woningen. Er komen koop- en huurappartementen en eengezinswoningen in verschillende prijsklassen. Er komt een netwerk van groene speelplekken en een deel van het gebied wordt autovrij om ruimte te bieden aan bewegen en spelen. De woningen worden energiezuinig. In de stadswijk wordt een aantal grote bomen geplant om hittestress tegen te gaan. Ook de aansluiting op de omringende wegen krijgt aandacht. Zo is gekozen voor één ontsluitingsweg, namelijk vanaf de Overste den Oudenlaan. De eerste woningen worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd.

Meer informatie is te vinden op Wonen aan het Merwedekanaal.

Cookieinstellingen