NS klaar voor viering Koningsdag

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Op woensdag 27 april viert Nederland weer massaal Koningsdag. De NS is er klaar voor met een speciale Oranjedienstregeling met extra én langere treinen. En met het Oranjeretour – alleen online te koop t/m 26 april – waarmee de bezoekers met 20% korting reizen naar en van hun favoriete Koningsdagbestemming.

Op Koningsdag rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling: op een aantal trajecten rijden extra treinen en op veel trajecten rijden langere treinen. In enkele gevallen moeten reizigers rekening houden met andere vertrektijden, andere vertreksporen of een extra overstap. Soms hebben treinen ook een andere eindbestemming dan reizigers gewend zijn. Onderweg en op de stations staan veel collega’s klaar om reizigers met de trein naar hun Koningsdagfeest te brengen. Op dinsdagavond 26 april rijden vanwege Koningsnachtfestiviteiten op een aantal trajecten ook al meer treinen en ’s nachts rijden op een aantal trajecten extra Nachtnettreinen.

Géén alcohol op stations

Om het op Koningsdag gezellig te houden wordt op de stations geen alcohol verkocht. Alcoholhoudende dranken zijn die dag ook niet toegestaan in de treinen en op de stations. Deze maatregel geldt vanaf 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur.

Werkzaamheden ProRail

De bouwprojecten en het werk aan het spoor maken een dag plaats voor de feestgangers. Vanuit 13 verkeersleidingposten in het land werken honderden treindienstleiders om het treinverkeer op 27 april in goede banen te leiden. Op verschillende plekken staan extra storingsploegen langs het spoor en staan diesellocs klaar om eventuele storingen zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Er is maximale inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren. Ook plaatst ProRail mobiele camera’s langs het spoor om spoorlopers vroegtijdig te kunnen signaleren en weg te halen van het spoor.

Op de NS-website Koningsdag is nu al veel meer praktische info te vinden.

Bron: NS.nl

Cookieinstellingen