Utrecht wacht zomers weer af…

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Zaterdag 16 april. Het is met temperaturen van rond de 14 graden nog best fris te noemen. Het straatbeeld wordt vooralsnog bepaald door dikke winterjassen, over het hoofd getrokken capuchons en halsbedekkende sjawls. Toch zoeken sommigen de gezelligheid van een terras op. Een enkeling is zelfs op het water van de Oudegracht te vinden.  Maar voor warmer weer moeten nog even geduld oefenen. Een bezoekje aan het centrum en het oosten van de stad.

Foto’s: utrecht.nieuws.nl

Janskerkhof, bloemenmarkt
Eén van de favoriete plekjes van de Utrechter. De Bloemenmarkt op het Janskerkhof. Hier kom je voor je tuin- en kamerplanten, bollen, bloemen en boompjes…
Betalen
Deze zijn op de Bloemenmarkt ook nog eens goed betaalbaar. Dat kan als vanouds contant maar tegenwoordig zijn er ook kraampjes waar je kunt pinnen.
Mooie boeketten
Wie op zoek is naar een feestelijk kant en klaar opgemaakt boeket bloemen kan terecht bij de marktkraam die herkenbaar is aan…
Hollandse molen
… een heuse Hollandse molen.
Boottochtje Oudegracht
Een boottochtje op de Oudegracht… Voor een enkeling. Het voordeel is dat je alle ruimte hebt om alvast te kunnen oefenen.
Richting het Wed
Een doorkijkje richting het Wed waartussen de verschillende terrasjes ‘Olijf’ te vinden is, dé zaak voor wie van een chique badpak of luxe lingerie houdt.
Terrassen. Bagels een van de weinigen
De Utrechtse terrasjes zijn doorgaans goed bezet. Bij goed weer wel te verstaan. Vandaag vele matig bezette tot lege terrassen gezien. Bagels & Beans vormde een uitzondering. En dat zou zo maar eens te maken kunnen hebben met die groene zonneschermen en parasols…
Mariaplaats ...
Ook op de Mariaplaats, maar dan even verderop is Café Elize te vinden van de gezusters Michelle en Anne. De dames zijn van plan om hiervan een soort van strandtent te maken in de zomer.
De Bijenkorf
De Bijenkorf aan de Sint Jacobsstraat zit nog midden in een verbouwing. Aan de zijkant in de Lange Viestraat zijn de vorderingen goed zichtbaar.
Stoppen bij het stoplicht Vredenburg. De een heeft een mobieltje, de ander een sigaret in de hand... Het is koud.
In afwachting van het groene stoplicht bij het Vredenburg. De een doet dat met een mobieltje, de ander met een sigaret in de hand.
Busverkeer
Bus- en autoverkeer op de hoek van de Sint Jacobsstraat en het Vredenburg.
Het Smakkelaarsveld, fietsers en fietsen, troosteloos, maar...
Het Smakkelaarsveld: nu nog een troosteloos ogend fietsenvergaarbak, straks een park met woningen…
Vredenburg, bussen en fietsers
Het Vedenburg dat gedomineerd wordt door bussen en fietsers.
Oversteken bij de Catharijnesingel of baan?
Oversteken bij de Catharijnesingel. Voor voetgangers en rijverkeer is dat is nog best even uitkijken…
De Bijenkorf, open blik op het restaurant op de eerste verdieping. Maar wat komt daarboven?
De Bijenkorf vanaf de Lange Viestraat met een open blik op restaurant La Ruche op de eerste verdieping…
Adriaan van Ostadelaan, nog volop werkzaamheden gaande...
Aan de Adriaen van Ostadelaan zijn ook op zaterdag de werkzaamheden nog volop gaande. Maar het resultaat mag er nu al zijn…
Cookieinstellingen