Boos vanwege het kappen van bomen aan Oudegracht

Foto: Pepijntje, Wikimedia

UTRECHT – Vijf leden van de Klankbord Groep Bomen en Werven zijn opgestapt. Zij zijn het oneens over het besluit van de gemeente om zes bomen langs de Oudegracht te kappen. Dit meldt RTV Utrecht.

Diverse bewoners in de overleggroep voelen zich gepasseerd omdat de gemeente maandenlang informatie zou hebben achtergehouden over bomenkap langs de Oudegracht. Er bestaat verschil van mening over een serie van veertien bomen op de werven tussen de Geertebrug en de Vollersbrug. De gemeente zegt dat zes bomen direct moeten worden geveld. Van twee andere bomen wordt de kroon fors teruggezaagd. Utrecht bestempelt dat als ‘noodkap’, maar de boze bewoners zeggen dat de gemeente het project al vijf maanden geleden had kunnen aankondigen.

Volgens de gemeente zijn de bomen tussen de Geertebrug en de Vollersbrug instabiel en vormen ze een gevaar voor de omgeving. De klankbordgroep zegt dat recent herstelwerk aan de kademuren daarvan de reden is. De gemeente: “We snappen dat het beeld is ontstaan dat de noodkap al enige tijd geleden besloten is”, aldus de gemeente in een reactie. “Dit besluit is echter recent genomen na een zorgvuldig proces van onderzoeken en second opinions waarin we keken wat wel en wat niet kan.”

Het stadsbestuur vindt het jammer dat de vijf klankbordleden uit het overleg zijn gestapt. “Zeker omdat we weten dat bomen ons allemaal nauw aan het hart gaan. We hopen dan ook dat we onze samenwerking met de klankbordgroep kunnen continueren.”

Cookieinstellingen