Café De Zaak overdonderd door ‘politiegeweld’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vorig jaar had Café de Zaak aan de Korte Minrebroederstraat al heus bezoek van de politie. Maar dat was een ludieke actie. Gisteravond was het echter schrikken toen meerdere mannen op het terras van het café werden overmeesterd door politie te paard en een arrestatieteam en vervolgens in zwarte auto’s werden afgevoerd… 

Het bleek om een politietraining te gaan. Maar de eigenaar en het personeel van De Zaak waren niet ingelicht. Bedrijfsleider Thomas laat aan DUIC weten: “De collega’s die gisteravond aan het werk waren zijn flink geschrokken. Nadat ze zelf de politie hadden gebeld bleek dat het om een oefening ging. Het is natuurlijk nogal raar dat wij daarvan niets afwisten. Ik wacht eigenlijk op een telefoontje met iets meer uitleg.”

Géén 1 aprilgrap

Het was in ieder geval geen 1 aprilgrap. Een politiewoordvoerder van de Landelijke Eenheid: “Zo’n soort grap zou ook niet passen in de huidige tijd.” Leonie Bosselaar van de politie Midden-Nederland erkent dat ze de eigenaar inderdaad niet hebben ingelicht. “Zo’n oefening moet zo natuurgetrouw en realistisch mogelijk zijn; daarom kunnen we niet iedereen van tevoren inlichten.” Overigens laat Bosselaar weten dat ze het in vervolg misschien wel anders doen: “Wij leren hier ook weer van en wellicht dat we inderdaad in de toekomst even contact opnemen met een eigenaar van een onderneming om te vertellen over een oefening.”

Bron: DUIC.nl

Cookieinstellingen