Utrecht kent sterke groei aantal inwoners

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Op 1 januari 2016 telde Utrecht 338.949 inwoners. Er zijn de afgelopen vijftien jaar ongeveer 82.500 inwoners bijgekomen. Dat meldt het CBS maandag.

Vandaag passeert het aantal inwoners van Nederland de 17 miljoen. In 2001 waren dat er nog 16 miljoen. De miljoen inwoners zijn voor het grootste deel terechtgekomen in gemeenten die al dichtbevolkt waren, vooral gelegen in de Randstad.

Verdeling groei

De miljoen extra inwoners die Nederland op 21 maart 2016 telt in vergelijking met vijftien jaar geleden, zijn niet gelijkmatig over de Nederlandse gemeenten verdeeld. Amsterdam kreeg er in die periode de meeste inwoners bij: bijna honderdduizend. Daarna volgen Utrecht, Den Haag en Almere. In vergelijking met de andere grote gemeenten was de bevolkingsgroei in Rotterdam met 20 duizend extra inwoners in deze periode betrekkelijk gering. In de regio Rijnmond manifesteerde de bevolkingsgroei zich voornamelijk in enkele gemeenten rond Rotterdam, zoals Pijnacker-Nootdorp, Barendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Bron: CBS.nl

Cookieinstellingen