ProRail klaart met Pasen megaklus Utrecht

UTRECHT – Pasen staat voor een korte vakantieonderbreking, een rustmoment, de viering van een Christelijke feestdag. Maar voor een deel van werknemers van ProRail betekent Pasen gewoon: doorwerken. Ook met de komende Paasdagen wordt in Utrecht 81 uur aan één stuk doorgewerkt.

Op goede vrijdag begint het werk om 19.00 uur en het gaat door tot en met Tweede Paasdag. Er worden dan enkele nieuwe stukken spoor aangesloten op het bestaande spoor. Daarna kunnen de treinen bij Lunetten door de nieuwe dive-under rijden, wederom een grote stap in het uitbreiden van de spoorcapaciteit rond Utrecht.

Vakantieperioden en weekenden

De keuze om tijdens vakantieperioden en weekenden om aan het spoor te werken is genomen in overleg met vervoerders en reizigersverenigingen, omdat er dan minder mensen met de trein reizen, aldus ProRail. Minder betekent niet dat de mensen die wel reizen niet goed op de hoogte moeten zijn van de gevolgen van de werkzaamheden. Met advertenties in de Metro en het AD/Utrechts Dagblad informeert de spoorweginfrastructuurbeheerder reizigers over de paaswerkzaamheden rondom Utrecht. Krantenadvertenties alleen zijn niet voldoende om reizigers goed te informeren; reizigers op een perron of coupé zijn tegenwoordig ook druk bezig met hun telefoon. Daarom worden zij ook geïnformeerd via location based advertising op veelbezochte sites als NU.nl, Facebook, Funda, Buienradar, Marktplaats, YouTube en Telegraaf.

Kijken terwijl je wacht

Op perrons van Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid WTC, Leiden, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Zwolle en ‘s Hertogenbosch en in de stationshal van Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Amersfoort, Eindhoven en Breda zijn korte tv-filmpjes te zien met uitleg van de werkzaamheden tijdens het paasweekend.

Bron: ProRail.nl

 

 

 

Cookieinstellingen