Perceel Maliebaan van erfpacht naar eigendom

Eigentijdse visie op grond
Eigentijdse visie op grond
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Op maandag 29 februari is in Utrecht voor het eerst in Utrecht grond onder een woning omgezet van erfpacht naar eigendom. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Utrechtse Stadskantoor, waar eigenaren de heer en mevrouw Bremer, Notarissen en wethouder Kees Geldof bij aanwezig waren. Bij nieuwbouwwoningen werd de grond al in eigendom geleverd. Dit meldt de gemeente Utrecht.

De eerste omzetting betreft grond behorende bij een pand op de Maliebaan, waar de eigenaren enkele jaren geleden al de erfpacht eeuwigdurend voor hadden afgekocht. Reden voor de omzetting is voor de eigenaar dat hij de zaken goed geregeld wil hebben voor de toekomst: “Het gevoel van erfpacht is minder zeker dan dat van volledig eigendom. Wij vinden het ook meer van deze tijd om de grond onder onze woning in eigendom te hebben.”

Twee notariskantoren werkten mee aan de contracten die voor deze omzettingen gebruikt worden. Het was voor beide kantoren een interessante opdracht vanwege de juridische complexiteit hiervan en de vertaling daarvan naar praktische uitvoering.

Bron: Utrecht.nl

Cookieinstellingen