Victor Consael naar Smakkelaarsveld?

Foto: Tavallai, CC BY-ND 2.0

UTRECHT – Als het aan André van Schie (VVD) ligt, komt de nostalgische poffertjeskraam van Victor Consael weer terug in het stadscentrum van Utrecht. En hij weet ook al op welke plek: het Smakkelaarsveld.

De kraam stond jarenlang op de Neude en het Vredenburg, maar moest in 2007 de binnenstad verlaten van de gemeente. Dit tot verdriet van vele Utrechters die – naar aanleiding van een mooie archieffoto van de kraam op de Facebookpagina van RTV Utrecht – hebben aangegeven de kraam te missen. Maar daar kan verandering in komen.

Terugkeer?

“We vinden het een fantastisch plan als Victor Consael terug zou komen naar het centrum van Utrecht. Het Smakkelaarsveld schreeuwt om een horecagelegenheid, een plek waar je een blikje cola kunt kopen en een portie poffertjes”, zegt VVD-raadslid André van Schie tegen RTV Utrecht.

“Iedereen was destijds verbolgen over het feit dat we daar weg moesten, dat zo’n stukje cultureel erfgoed moest verdwijnen”, vertelt poffertjesbakker Chris. Hij kijkt niet om in wrok. Integendeel: hij heeft wel oren naar een nieuw plekje op het Smakkelaarsveld.

Bron: RTV Utrecht

Cookieinstellingen