Subsidies voor beschermd wonen, opvang en schuldenaanpak

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT –  Om innovatie in het bestaande aanbod voor beschermd wonen en opvang te stimuleren, stelt de gemeente Utrecht 1,4 miljoen euro subsidie beschikbaar. Aanbieders kunnen voorstellen indienen die persoonlijk en maatschappelijk herstel bevorderen, instroom beperken en uitstroom bevorderen.

De 1,4 miljoen euro subsidie voor vernieuwende voorstellen van aanbieders op het gebied van opvang en beschermd wonen, sluit naadloos aan bij de Utrechtse aanpak voor zorg en ondersteuning: van gespecialiseerde zorg naar basiszorg. Voorbeelden hiervan zijn de verschuiving van intensieve opvang naar zelfstandig wonen met begeleiding aan huis, en lichtere in plaats van intensieve begeleiding of het bevorderen van doorstroom vanuit maatwerkvoorzieningen naar algemene voorzieningen zoals de Buurtteams.

Schuldenaanpak

De subsidieregeling is een van de voorgestelde maatregelen om de wachtlijsten in te korten. Andere maatregelen zijn een extra investering van 325.000 euro voor intensivering van de schuldenaanpak voor 140 cliënten in de maatschappelijke opvang, centraal wachtlijstbeheer en maatregelen om de uitstroom te verbeteren. De gemeente Utrecht werkt nauw samen met alle betrokken instellingen om de bestaande wachtlijsten in de maatschappelijke opvang en beschermd wonen te beperken.

Bron: VAR Nieuws

Cookieinstellingen