Utrecht gaat niet in op overnamebod Buurtzorg

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT (ANP) –  Eén van de dertien huidige aanbieders van thuishulp in Utrecht mag het contract van het bijna failliete TSN Thuishulp overnemen. Dat heeft het Utrechtse stadsbestuur maandag besloten. Maar de stad gaat niet in zee met Buurtzorg of diens dochter Familiehulp. Daarmee is Utrecht voor zover bekend de eerste gemeente die negatief beslist over de kwestie.

In Utrecht krijgen 5500 mensen hulp. TSN verzorgt 450 adressen en garandeert die hulp tot 25 april van dit jaar. Voor die tijd wil Utrecht de TSN-adressen via een aanbesteding bij een andere aanbieder onderbrengen. De nieuwe aanbieder moet alle TSN-hulpen overnemen tegen het huidige salaris en de relatie tussen hulp en klant moet in stand blijven.

De reden waarom Utrecht niet ingaat op het bod van Buurtzorg is de transitievergoeding die Buurtzorg vraagt voor overname van de contracten van TSN. Landelijk gaat het om een bedrag van 5 miljoen euro. Utrecht moet daarvan 60.000 euro betalen. Om te voorkomen dat deze bijdrage als ongeoorloofde staatssteun wordt gezien, zou Utrecht alle andere thuishulpaanbieders in de stad een gelijkwaardig bedrag moeten aanbieden. Dat zou Utrecht ruim een miljoen euro gaan kosten zonder dat er ook maar een huis is gepoetst.

Bron: ANP/Skipr.nl

Cookieinstellingen