Huurders Einsteindreef willen weg

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De gemeente Utrecht wil geen geld uittrekken voor ondernemers die verhuizen vanwege de komst van asielzoekers. De huurders van een pand aan de Einsteindreef overwegen te vertrekken, als het COA 400 vluchtelingen in het gebouw plaatst. De bedrijven willen daar compensatie voor. Dit meldt RTV Utrecht.

De gemeente vindt het een zaak tussen de eigenaar en de huurder. “We hebben als gemeente een besluit genomen dat wij kunnen instemmen met het voornemen van het COA om in dit pand een opvang te realiseren,” aldus een woordvoerder. “De gemeente is echter geen partij in de private overeenkomst tussen de eigenaar en de huurder.”

Volgens huurder Rick de Boer wordt er weinig gecommuniceerd over de plannen met het pand. Volgende week hoopt hij meer duidelijkheid te krijgen wanneer hij in gesprek gaat met de eigenaar. De Boer is van mening dat hij niet kan blijven wanneer de vluchtelingen intrek nemen in het pand.

Ik heb de hele dag bezoekers over de vloer. Als er vierhonderd mensen in dit pand zitten, neem ik aan dat die ook buiten voor onze ingang staan. Dat werkt toch niet.”

Een verhuizing kost geld en dat willen ze niet zelf betalen. Ook hebben de ondernemers veel geïnvesteerd. De eigenaar van het pand, Citypads, wil hier wel aan bijdragen, maar vindt ook dat de gemeente Utrecht en het COA moeten bijdragen.

Bron: RTVUtrecht.nl

 

Cookieinstellingen