Open dag voor buurtbewoners Al Fitrah

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het omstreden gebedshuis AlFitrah is de laatste tijd veel in het nieuws. Zo zouden de leden radicalisering en onverdraagzaamheid verspreiden in de wijk Overvecht. Een gesprek met burgemeester Van Zanen met de belofte meer openheid en transparantie volgde. Vandaag was de eerste open dag. 

De uitnodiging van het bestuur voor de open dag was uitsluitend bedoeld voor buurtbewoners; journalisten waren niet welkom. Zo’n twintig buren bezochten de open dag. Zij werden rondgeleid en gingen in debat met het moskeebestuur.

Over het salafisme, de orthodoxe staatsgodsdienst van Saoedi-Arabië, zei imam Suhayb Salam van Al Fitrah: “Het salafisme kan een oplossing zijn tegen radicalisering. We zijn daar al meer dan dertig jaar mee bezig. Als er jongeren zijn in onze moskee die de verkeerde kant op dreigen te gaan, dan zijn wij de eersten om dat te signaleren en aan te pakken”.

Het programma bestond verder uit een voorwoord waarin de profeet Mohammed centraal stond, een kennismaking met stichting Al Fitrah, een rondleiding en eten en drinken. Volgens Salam wilde Al Fitrah vooral duidelijk maken wat ze doen en waar ze voor staan. “Wij willen samen met de omwonenden de wijk Overvecht beter maken.” De moskee zegt in de toekomst dit soort open dagen vaker te gaan organiseren.

Bron: AD/RTV Utrecht

 

 

 

Cookieinstellingen