ProRail in gesprek met college

Zo te zien een constructief gesprek...
Foto: ProRail

UTRECHT – Vrijdagochtend 15 januari brachten burgemeester en wethouders een bezoek aan de directie van ProRail in het ‘Puntstuk’, de nieuwe Verkeersleidingpost in Utrecht. Waarover spraken zij?

Het voltallige college van B en W bracht een bezoek aan het ‘Puntstuk’, de nieuwe Verkeersleidingspost in Utrecht. De banden met de directie werden aangehaald. Natuurlijk werd even teruggeblikt op de resultaten van de forse investeringen van de afgelopen jaren in de sporen en stations rond Utrecht, zoals Utrecht Centraal, Leidsche Rijn en Vaartsche Rijn. Ook de sporen tussen Houten en Utrecht zijn verdubbeld.

Centrale vraag

Maar centraal stond de vraag ‘hoe kunnen we elkaar helpen?’ ProRail kan voor Utrecht veel betekenen; als werkgever, maar ook voor de Kennisstad Utrecht, bijvoorbeeld in de samenwerking met studenten van Universiteit en Hogeschool. Daarnaast werd de ontwikkeling van het spoor rond Utrecht besproken, met als zwaartepunt de ontwikkeling van het stationsgebied. De OV-terminal Utrecht Centraal wordt eind 2016 officieel geopend en is dan geschikt voor maar liefst 100 miljoen reizigers per jaar. In de komende jaren komt er een nieuwe, tweede spoorbrug over het Amsterdam Rijnkanaal. De Moreelsebrug bouwt ProRail in opdracht van de gemeente, net als de fietsenstallingen. Ook de sporen rond Utrecht Centraal worden volledig vernieuwd. Alles om Utrecht ook op lange termijn goed bereikbaar te houden per trein. Duurzame stedelijke groei is immers in ieders belang, aldus de spoorinfrastructuurbeheerder.

Bron: ProRail

 

 

'

Reacties

article
52351
ProRail in gesprek met college
UTRECHT – Vrijdagochtend 15 januari brachten burgemeester en wethouders een bezoek aan de directie van
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/52351/prorail-in-gesprek-met-college/
2016-01-15T16:28:39+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2016/01/15162444/puntstuk02.jpg
Stadsnieuws