Topjaar voor Domkerk en Spoorwegmuseum

Domkerk, Kapittelzaal
Domkerk, Kapittelzaal
Foto: Pepijntje, CC BY-SA 3.0

UTRECHT – Nu het jaar 2015 definitief achter ons ligt, kunnen de definitieve cijfers worden opgemaakt. Twee van Utrechts grootste trekpleisters hebben de bezoekersaantallen van 2015 al paraat: de Domkerk en het Spoorwegmuseum. 

De Utrechtse Domkerk ontving afgelopen jaar ruim 370.000 bezoekers. Dat zijn er 45.000 meer dan in 2014, en daarmee vestigde de kerk een nieuw record. De Domkerk trekt niet alleen veel bezoekers uit eigen land, maar ook veel buitenlandse toeristen. De kerk laat weten daar erg blij mee te zijn. Komend jaar wordt een bijzonder jaar voor de kerk. Het is dan dertig jaar geleden dat na grote restauratie de kerk weer openging voor publiek. Dit meldt RTV Utrecht.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum trok ruim 420.000 bezoekers in 2015. Dit is een lichte stijging (3,4 procent) ten opzichte van succesjaar 2014. Vooral evenementen als Winter Station in de kerstvakantie wist veel publiek over de drempel te krijgen. Ruim 55.000 mensen bezochten in de laatste twee weken van het jaar dit evenement.

De tentoonstellingen stonden in het teken van de start van de Tour de France in Utrecht. De tentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’, met een link tussen fiets en trein, leverde veel publiciteit op waaronder een item in het NOS Journaal. De digitale kunstkrant zette de tentoonstelling in haar top 10 van beste exposities van 2015.

Plannen 2016

De werkplaats
De werkplaats

Het Spoorwegmuseum gaat dit jaar een aantal bedrijfsonderdelen herinrichten en verbouwen. Het belangrijkste plan is de herinrichting van ‘De Werkplaats’, de centrale hal van het museum waar de treinen worden getoond. Met een boeiende presentatie van tien beeldbepalende treinen wordt op speelse wijze de geschiedenis van 175 jaar personenvervoer verteld. Daarnaast wordt restaurant ‘De Remise’ grondig verbouwd. Volgend jaar verwacht Het Spoorwegmuseum een magische grens te overschrijden: sinds de oprichting van Het Spoorwegmuseum in 1927 bezochten bijna 10 miljoen personen het museum!

Bron: Puuropreis.nl

 

 

Cookieinstellingen