En knallend het nieuwjaar in…

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Met het afsteken van veel vuurwerk is Utrecht het nieuwe jaar ingegaan. In de meeste wijken verliep de nacht van oud naar nieuw zonder al te veel problemen. Politie en brandweer hadden wel hun handen vol aan de wijk Overvecht waar achttien mensen zijn aangehouden op de Theemsdreef vanwege vernielingen en overlast. Evenals vorig jaar zijn op verschillende plaatsen in de stad auto’s in brand gestoken.

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht betreurt het dat Oud en Nieuw onrustiger is verlopen dan vorig jaar. In de gemeente gingen 37 auto’s in vlammen op en werden 30 aanhoudingen verricht. Van Zanen betreurt de onrust, agressie richting hulpverleners en de vernielingen. “We hebben met elkaar stevig ingezet op het voorkomen van autobranden en vandalisme. Dat heeft helaas niet geleid tot een afname. Het zijn laffe en heftige delicten die voor anderen een leuk feest verpesten.” Ook de agressie richting hulpverleners vindt Van Zanen ‘onacceptabel’.

Tijdens de jaarwisseling, op oudjaarsavond, werd er illegaal vuurwerk in beslag genomen aan de Elektronweg, zijn er boetes uitgedeeld voor het afsteken buiten de afsteektijden en hebben minderjarige jongeren (12-) hun vuurwerk vrijwillig afgestaan na gesprekken met hun ouders. De snelle opvolging van meldingen en het ter plaatse zijn, hadden een preventieve uitwerking, ook voorafgaand aan de jaarwisseling.

Schoonmaak
In Utrecht is op Nieuwjaarsdag om half acht gestart met het opruimen van vuurwerkafval en ander zwerfvuil op doorgaande wegen. Vanaf maandag 4 januari wordt begonnen met het schoonmaken van de rest van de stad. Veel Utrechters wachten dit niet af en ruimen samen met buurtgenoten de rommel op, zo blijkt uit berichten via sociale media.

Bron: RTV Utrecht

 

Cookieinstellingen