“V&D nog maximaal acht weken open”

Onzekere kerst voor personeel
Onzekere kerst voor personeel
Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Vroom en Dreesmann moet snel op zoek naar overnamekandidaten. Het ministerie van Economische Zaken is bereid het warenhuisconcern te helpen bij een doorstart. Dat meldt de NOS.

De warenhuizen van de V&D zullen nu nog maximaal acht weken openblijven, zegt advocaat Willem Jan van Andel, advocaat van V&D. “In die tijd is het zoeken naar overnamekandidaten. De restaurants van La Place zijn erg succesvol, dat zal wel goedkomen. Maar het warenhuis zelf zal niet makkelijk zijn.”

Het warenhuisconcern kan bij een doorstart rekenen op steun van het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie beschikt naar eigen zeggen over veel ‘garantieinstrumenten’ voor een financiering van toekomstige activiteiten van de keten, zonder dat verder toe te willen lichten. Tijdens de problemen van V&D eerder dit jaar was het ministerie ook al betrokken bij de retailer, maar het wil niet zeggen op welke manier.

Het kabinet laat verder weten bezorgd te zijn over de situatie. “Duizenden werknemers komen net voor Kerstmis in onzekerheid te zitten over hun baan. Ook voor de toeleverende bedrijven en mkb’ers betekent dit onzekerheid.”

Klanten kunnen cadeaubonnen niet meer inleveren. Het ruilen van artikelen is de komende tijd wel weer mogelijk. Personeel van het warenhuis heeft volgens de advocaat het salaris van december al gekregen.

Bron: NOS.nl

Cookieinstellingen