V&D vecht voor voortbestaan

Foto: Wikimedia

UTRECHT – Vroom & Dreesmann, het warenhuisconcern, met vestigingen in Utrecht, Amersfoort, Zeist en Veenendaal heeft uitstel van betaling gekregen. Dit heeft het concern woensdag bekendgemaakt. De vraag is: hoe nu verder? 

De directie van V&D Group (V&D Warenhuizen en La Place) heeft gisteren met goedkeuring van de Raad van Commissarissen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. De rechtbank heeft het gevraagde uitstel van betaling verleend en bewindvoerders aangesteld. Van der Ent: ”Het is een enorme teleurstelling dat we uitstel van betaling moesten aanvragen. We hopen onze medewerkers, klanten en leveranciers zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen bieden over de toekomst van V&D en La Place. Zo zullen wij samen met de bewindvoerders alle mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken.

V&D hoopt nog met een zo groot mogelijk deel van het bedrijf verder te kunnen gaan. “Uitstel van betaling hoeft niet het einde te betekenen van V&D en de bijbehorende restaurants van La Place, zegt een woordvoerder van het bedrijf. “Het kan ook een nieuw begin zijn”. Hij wijst op de gang van zaken bij installateur Imtech, dat onlangs op de fles ging. Van dat bedrijf hebben veel gezonde onderdelen een doorstart kunnen maken.

De door de rechter aangestelde bewindvoerders van V&D zijn nu bezig alle mogelijkheden voor de keten te onderzoeken. Ze gaan met alle partijen in gesprek en zullen proberen voor zo veel mogelijk medewerkers de baan te behouden, aldus de zegsman.

Alle vestigingen van V&D en La Place blijven in de komende periode open. Dat is volgens de directie van “belang voor de schuldeisers en van groot belang om voortzetting van het bedrijf of onderdelen daarvan zo kansrijk mogelijk te laten zijn”. De webshop is voorlopig gesloten.

Bron: VD.nl

Cookieinstellingen