ProRail adviseert reizigers: plan tijdig uw treinreis!

Foto: ProRail.nl

UTRECHT – Ook komend jaar vinden overal in het land spoorvernieuwingen plaats. Met Utrecht Centraal als hét spoorknooppunt van Nederland, hebben de werkzaamheden rondom station Utrecht Centraal in 2016 dus veel invloed op de dienstregeling.

Er wordt gewerkt aan het spoor in ongeveer twintig weekenden en gedurende enkele langere aaneengesloten perioden, meestal tijdens vakanties. Dat geldt voor Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, de zomer- en herfstvakantie. In alle perioden gelden andere aanpassingen in de dienstregeling. Zo kunnen bijvoorbeeld vanaf 30 mei gedurende twaalf weken geen treinen stoppen op station Utrecht Zuilen. In dezelfde periode rijden er tijdelijk minder Sprinters in de spits tussen Veenendaal Centrum – Utrecht – Breukelen.

Op tijd reis plannen

Teneinde overlast en hinder zoveel mogelijk te beperken, bieden ProRail en de vervoerders altijd omleidingsroutes aan en/of alternatief (bus)vervoer. Reizigers moeten daarom ook komend jaar rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen en drukke treinen. Het advies van ProRail en de vervoerders is dan ook: plan uw reis op tijd en laat u niet verrassen.

Bron: ProRail.nl

 

 

Cookieinstellingen