Nieuwe reorganisatie bij Rabobank

Rabobank Utrecht
Rabobank Utrecht
Foto: Michiel Verbeek, Wikimedia

UTRECHT – Rabobank gaat opnieuw reorganiseren en dat gaat gefaseerd nog eens 9.000 banen kosten boven op de 3.000 banen die reeds eerder in reorganisatieplannen zijn uitgezet. Dit heeft Rabobank woensdag bekendgemaakt.

‘Met het oog op de voorgenomen prestatieverbetering zullen alle bedrijfsonderdelen efficiencyverbeteringen doorvoeren. In de periode 2016-2018 zal het aantal arbeidsplaatsen met 9.000 dalen, hoofdzakelijk in de back-office en ondersteunende diensten van de bank. Deze reductie vindt plaats in aanvulling op de bestaande programma’s, waarmee nog een resterende daling van 3.000 arbeidsplaatsen gemoeid is’, aldus Rabobank. De reductie zal mede worden gerealiseerd door natuurlijk verloop en de afname van externe medewerkers. Alle inzet is er op gericht medewerkers van werk naar werk te helpen. Rabobank zich maximaal in te spannen om gedwongen ontslagen te voorkomen.

Dicht bij klant

De Rabobank wil haar positie versterken als bank die het dichtst bij de klant staat en wil een betekenisvolle coöperatie zijn die op lange termijn succesvol is voor leden, klanten, medewerkers en de maatschappij waarin de bank opereert.

Cookieinstellingen