Asielzoekers nemen intrek in nieuwe noodopvang

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De eerste groep bewoners hebben hun intrek genomen in de nieuwe noodopvanglocatie voor asielzoekers aan de Amerikalaan. Burgemeester Jan van Zanen ging er zaterdagmiddag even langs om een kijkje te nemen.

9ac7bf7862De noodopvanglocatie in Kanaleneiland, het voormalige ROC-gebouw, ging vrijdag open, terwijl de eerste vluchtelingen eigenlijk pas maandag zouden arriveren. Maar nood breekt wet. Het kan, alhoewel de verbouwing nog niet helemaal rond is. Zo moeten de nieuwe bewoners van de nieuwe locatie nog buiten douchen met behulp van de douches die ook bij de Jaarbeurs stonden. Over een paar weken zijn de douches binnen gereed. Maar verder is de tweede grote locatie in Utrecht met bedden en medische ruimtes goed op orde. Burgemeester Van Zanen ging er een kijkje nemen.

Flipperen

“Ja, het was spannend. Gisteren was het nog chaos”, zegt Van Zanen. “Ik wilde wel zien hoe het er nu uit ziet”, vertelt Van Zanen aan het AD terwijl hij een bus inspecteert die net weer enkele tientallen asielzoekers in Utrecht heeft afgeleverd. “Ze zitten te flipperen, ze eten, ze liggen op bed. Er staat een tafelvoetbal in het auditorium.”

De noodopvanglocatie is nog niet vol. Zaterdag, zondag én maandag arriveren er nog honderden vluchtelingen. Maandag moet het vol zijn: er is plek voor maximaal 500 mensen. De locatie blijft tot 1 mei 2016.

 

Cookieinstellingen