Nieuwbouw appartementen in Schermerhornstraat

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT –  Het college heeft vandaag ingestemd met het bestemmingsplan ‘Schermerhornstraat en omgeving deel II, Lauwerecht’. Dit maakt nieuwbouw mogelijk van een appartementengebouw met woningen voor starters en woningen voor begeleid wonen. Het verouderde gemeentelijke gebouw ten noorden van de Schermerhornstraat zal daarvoor gesloopt worden.

In het nieuw te bouwen complex komen maximaal 42 appartementen, met veel aandacht voor duurzaamheid en flexibiliteit. De omliggende openbare ruimte wordt opnieuw ingericht in samenhang met nabije woningbouwontwikkeling van Mitros. Dit maakt een versterking van het groen mogelijk. Ook is besloten in te stemmen met de verlening van de omgevingsvergunning voor de oprichting van het nieuwe gebouw. Omdat bij een aantal woningen de geluidsbelasting vanwege spoorweglawaai en verkeerslawaai wordt overschreden, heeft het college besloten ‘onder voorwaarden’ ontheffing voor de geluidsbelasting vast te stellen. De gemeente eist dat er geluidwerende maatregelen worden aangebracht.

Het college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan vast te stellen. De gemeenteraad bespreekt het plan naar verwachting in december 2015.

Cookieinstellingen