Resultaten VVD-cultuurpeiling: ‘Wat te doen met 44 miljoen’?

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Utrechters zouden meer cultuursubsidie willen steken in films en games, beeldende kunst en amateurkunst. Dat blijkt uit de internetpeiling over het cultuurbudget die de VVD twee weken geleden startte. Circa 800 mensen bezochten de website, bijna 200 vulden de enquête in. Volgens de respondenten zou het budget voor theater, dans en muziek kleiner kunnen zijn. 

De VVD vindt dat cultuur vooral van de samenleving moet zijn, en zo min mogelijk van de overheid. “Omdat de overheid veel belastinggeld besteedt aan cultuur, was de VVD benieuwd hoe de belastingbetaler zelf het budget zou verdelen”, licht VVD-raadslid André van Schie toe. Het resultaat van de peiling ‘wat te doen met 44 miljoen’ wordt overgedragen aan een commissie van deskundigen die het stadsbestuur en de gemeenteraad adviseert over de precieze verdeling van het cultuurbudget.

De VVD overhandigt de uitslag van de peiling vanavond aan wethouder van Cultuur Margriet Jongerius. Dan wordt het Cultuurconvenant vastgesteld door de gemeenteraad.

20151029-resultaten-wat-te-doen-met-44-miljoen

Cookieinstellingen