Gemeente staat geen Ajax-fans toe in Galgenwaard

Foto: CC0 Public Domain

AMSTERDAM/UTRECHT – Een schakel aan boze reacties op het besluit van burgemeester Jan van Zanen om Ajax-fans te weren uit Galgenwaard tijdens de wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax op 13 december. Aan dit besluit ging het nodige vooraf…

De KNVB bestrafte FC Utrecht vanwege de schandalige spreekkoren met een geldboete en het bevel dat de Bunnikside, het vak waar de harde kern van Utrecht zit, bij de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax leeg moest blijven. De harde kern kan echter wel kaartjes kopen voor andere plaatsen in het stadion. Dat is niet beheersbaar, volgens de gemeente.

Ajax: zwaar teleurgesteld…

Jeroen Slop laat namens de directie van Ajax weten zwaar teleurgesteld te zijn. “Ja, om te beginnen in de gemeente Utrecht”, zegt Slop op de site van de Amsterdamse club. “Zij hebben besloten dat onze fans thuis moeten blijven. Maar natuurlijk zijn wij ook teleurgesteld in de directie van FC Utrecht. Door de truc die zij toepassen, omzeilen ze de straf, met als gevolg dat wij nu zonder fans moeten komen. Wij vinden het schandalig dat de daders van deze zeer kwetsende spreekkoren nu bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn en wij zonder supporters af moeten reizen. Ajax is nu de dupe. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een straf die de KNVB aan FC Utrecht heeft opgelegd?”

Ajax supporters: woedend…

En dan zijn de Ajax-supporters zelf. “Dit besluit is belachelijk en schandalig”, reageert Sander Huisman van supportersvereniging AFCA. “We gaan kijken wat we hier tegen kunnen doen, want dit kunnen we niet over onze kant laten gaan. Ik ben geen jurist, maar dit volkomen idiote besluit moet teruggedraaid worden. Wij gaan ons nu beraden op acties, maar in de goede zin van het woord. Dit zijn wanpraktijken en het moet worden teruggedraaid. Nu worden precies de verkeerde mensen gestraft. Dit is de omgekeerde wereld.”

KNVB: treurt over noodzaak besluit

De KNVB betreurt het besluit van de gemeente Utrecht. De KNVB zegt op zijn website dat het de verantwoordelijkheid van de burgemeester van Utrecht respecteert, maar is ook teleurgesteld in de noodzaak van het besluit. “Wij willen altijd dat supporters van beide clubs aanwezig zijn”, verklaart de KNVB op het digitale thuis. “Dat is het mooist voor de fans, clubs en de voetbalbeleving. Incidenteel lukt dat helaas niet en daar balen we dan van. Voor volgend seizoen willen we daarom met beide burgemeesters en clubs om tafel om dit voor de toekomst te voorkomen.”

 

Cookieinstellingen