We moeten nog wel de Italianen verslaan…

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Willen we de Italianen verslaan, dan moet hij méér dan 35,05 meter worden: de hoogste toren van legosteentjes ooit. Vanaf woensdag vindt in de Jaarbeurs voor de vijftiende keer Legoworld Nederland plaats en ter gelegenheid van dat jubileum wordt een nieuwe recordpoging gedaan.

Kijk, zo deden de Italianen het:

In 2004 kwam Nederland niet verder dan 27,7 meter hoog, dus dat moet beter. Alle bezoekers van het evenement mogen meebouwen de komende dagen, maar op vrijdag rond het middaguur legt een ‘vip’ het laatste steentje. Het huidige record is 35,05 meter, dat deze zomer in Milaan werd gevestigd. Voor elke gebouwde meter doneert het Deense speelgoedbedrijf 1000 euro aan SOS Kinderdorpen.

De 23 vrachtwagens vol legosteentjes die dezer dagen in Utrecht arriveren, zijn niet alleen bedoeld voor die enorme toren. Bezoekers kunnen ook een lego-douche nemen, in de LEGO Star Wars area worden scenes van de bekende films nagespeeld en natuurlijk mag iedereen zelf bouwen. Dirk Denoyelle, die de vorige keer het koningspaar in lego nabouwde, heeft weer iets gemaakt met het thema ’15 jaar Lego World’.

Cookieinstellingen