Gemeente en NS leggen het aan met ‘De Hoge Dame’

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – Hoewel haar naam anders doet vermoeden is zij niet van adel. Bovendien is zij ook nog eens steenkoud. En toch lopen de gemeente en de NS warm voor De Hoge Dame, die in alle opzichten een eyecatcher is, een icoon wordt genoemd en met haar komst vele mensen zal inspireren…

building01-150x150home03-150x150home04-150x150home02-150x150

 

 

 

 

De Hoge Dame is een modern kantoorgebouw dat aan de Mineurslaan komt en zich zowel leent voor traditioneel gebruik als flexwerken. Het maakt deel uit van de afspraken die Gemeente Utrecht en NS-Vastgoed hebben gemaakt over de herontwikkeling van het gebied tussen de Van Sijpsteijnkade en Utrecht Centraal (Westflank Noord). De bilaterale projectovereenkomst gaat naast de voorbereiding van de bouw van de kantoorontwikkeling ‘De Hoge Dame’ over de woningontwikkeling aan de Van Sijpesteijnkade en de inrichting van het aangrenzend openbaar gebied, de Van Sijpesteijnkade en het toekomstig Forum.

De overeenkomst is een uitwerking van de Bilaterale Ontwikkel Overeenkomst (BOO) met NS-Vastgoed uit 2006. Deze overeenkomst biedt een kader voor realisatie van vastgoed op die locatie en borgt de aanleg van het openbaar gebied binnen het bouwgebied van de NS. Ook zijn gedetailleerdere afspraken gemaakt over parkeren, de aanleg van het openbaar gebied, taken en verantwoordelijkheden en betaling.

Cookieinstellingen