GroenLinks: “Subsidie voor alle lokale mediabedrijven”

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Alle Utrechtse regionale mediabedrijven moeten in aanmerking kunnen komen voor subsidie en niet alleen RTV Utrecht. Dat stelde GroenLinks vanmiddag bij de bespreking van het cultuurbudget.

RTV Utrecht is momenteel het enige bedrijf dat subsidie krijgt. “Voor een sterk medialandschap zijn media zoals het Algemeen Dagblad, De Utrechtse Internet Courant en De Stad Utrecht onontbeerlijk”, zegt Steven de Vries van GroenLinks. “Misschien hebben deze media-instellingen ook wel steun nodig van de gemeente om hun werk te kunnen doen, of kunnen ze met subsidie hun werk nog beter doen.” Alle lokale en regionale media zouden de kans moeten krijgen om in aanmerking te komen voor subsidie vindt het raadslid. “Lokale en regionale media hebben een hele belangrijke taak: niet alleen informeren zij Utrechters over onder meer het werk van de gemeente, zij hebben ook een controlerende taak. GroenLinks wil dat die rol gewaarborgd wordt.”

Raad sprak nog nooit over mediabeleid
Tijdens het debat over onderwijs en cultuur in de gemeenteraad vanmiddag kreeg De Vries bijval van andere partijen. “Er is nooit een gesprek gevoerd in de gemeenteraad over het mediabeleid en dat is gek. Daarmee doe je geen recht aan het belang van regionale media, bijvoorbeeld om de politiek te controleren.” Wethouder Jongerius heeft aangegeven met de raad het gesprek aan te gaan over hoe het medialandschap versterkt kan worden.

Bron: DUIC.nl

Cookieinstellingen