Rooftopbar in Neudeflat?

Als in Londen. Maar dan met uitzicht op de Dom.
Als in Londen. Maar dan met uitzicht op de Dom.
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Al ruim 1200 aanhangers heeft de facebookpagina die pleit voor een rooftopbar in de Neudeflat. Media- en cultuurspecialiste Ellen Bijsterbosch maakt zich hiervoor sterk.

Vorige week werd bekend dat de bouw van 88 appartementen in de Neudeflat in november begint. De ontwikkelaar denkt dat de bar er niet kan komen. Bijsterbosch riep in het AD op een rooftopbar op het dak van de Neudeflat te bouwen. Zij zoekt op Twitter en Facebook via #teamneudeflat medestanders voor haar initiatief. Volgens haar kan de bar op het dak van de flat uitgroeien tot een tweede huiskamer van de stad.

Riskant
De ontwikkelaar van de Neudeflat noemt het plan leuk en sympathiek, maar onuitvoerbaar. “Er was al interesse om een dergelijke bar te maken, maar uit onderzoek is gebleken dat het te riskant is.” De liftcapaciteit is het voornaamste probleem. “Mocht er brand uitbreken, dan zijn de twee kleine liften niet voldoende.” Een andere lift bouwen is volgens hem geen optie, evenmin als een lift aan de buitenkant van de flat. Toch hoopt Bijsterbosch dat er verandering in de zaak komt. “We gaan graag het gesprek aan met de ontwikkelaars. De Neudeflat is de enige kans voor de stad op een rooftopbar.”
https://www.facebook.com/neudeflatrooftopbar/posts/1689434604634225

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen