Tivoli/Vredenburg ‘een ingewikkelde puzzel’

Foto: Michiel de Roo, CC-BY-SA 4.0

magic-cube-232282_1280UTRECHT – Voor de financiële malaise bij cultuurtempel TivoliVredenburg is vooralsnog geen pasklaar antwoord te vinden. Politici en deskundigen uit culturele en ondernemerskringen vinden de structurele miljoenentekorten op de exploitatie ‘een ingewikkelde puzzel’. Dit meldt het AD.

De Utrechtse politiek heeft haar hoop gevestigd op een team van gezaghebbende deskundigen, op het gebied van cultuur, bedrijfskunde en bestuurskunde. Die gaan op zoek naar mogelijkheden om de verwachte structurele jaarlijkse tekorten van 1,7 miljoen euro vanaf 2016 te dichten. Carolien Gehrels, ex-wethouder cultuur van Amsterdam is de voorzitter van het team, dat naar verwachting in mei volgend jaar de conclusies naar buiten brengt. Onlangs trok de Raad van Toezicht van TivoliVredenburg op advies van de gemeenteraad een lid met een ‘ondernemingsprofiel’ aan. Het werd Seth van der Meer, een ‘creatieve professional, die gezegend is met de vaardigheid om ideeën in kansen te transformeren’.

Oorzaken

De forse exploitatiekosten worden volgens de organisatie vooral veroorzaakt door de complexiteit van het gebouw en de daaruit voortvloeiende logistieke problemen. Zo zijn er grote afstanden tussen bijvoorbeeld expeditie en podia en tussen podia onderling. Zij vergen de inzet van veel personeel: technici, maar ook bij de publieksbegeleiding, de kaartcontrole, de security en de schoonmaak is dat het geval.

Cookieinstellingen