Verdachte moord Utrechtse kaasboer voor rechter

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De man die wordt verdacht van de moord op kaasboer Kees Witteveen in zijn huis aan de Beukstraat in Utrecht, moet zich vandaag verantwoorden voor de rechter. Andre F. ontkent nog steeds iets met de dood van zijn ‘huisbaas’ te maken te hebben. Ivar Penris doet via twitter – @ivarpenris – live verslag vanuit de rechtbank.

Witteveen (76), die een kaaskar  aan het Willem van Noortplein runde, werd op 15 mei dood gevonden in zijn huis in Oudwijk. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Vier dagen later werd de 47-jarige Andre F., een van de daklozen en drugsverslaafden die onderdak kregen in het huis van Witteveen, opgepakt.

Bloed op kleding
De dag van de moord was F. verdwenen, samen met enkele persoonlijke bezittingen van Witteveen. Witteveen was op zijn hoofd geslagen met een scherp voorwerp en zijn keel was dichtgeknepen. Toen F. werd opgepakt, vond de politie bloed van Witteveen op zijn kleding. F. beweert dat een vriendin die kleding mogelijk droeg ten tijde van de moord. Zijn advocaat Fréderique ten Berge wilde daarom meer onderzoek naar de mogelijkheid dat iemand anders de moord gepleegd zou hebben, maar dat vond de rechtbank niet nodig.

F. is tijdens het onderzoek naar de moord op Witteveen en de voorbereiding van de rechtszaak van vandaag ook al tot vijf jaar cel veroordeeld in een vergelijkbare zaak. Ook in 2012 pleegde hij een gewelddadige overval om uit een woning cocaïne en geld te bemachtigen. Daarbij werd een slachtoffer met een vuurwapen bedreigd en met een mes in zijn hoofd gestoken.

Bron: AD

Cookieinstellingen