Utrecht vol in het fruit

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Utrecht is sinds gisteren zo’n honderd fruitbomen en bessenstruiken rijker. Ze staan op verschillende openbare plekken in Utrecht zoals het Wilhelminapark en de Bellamystraat. Actiegroep ‘Pluk de Stad’ heeft gisteren met vrijwilligers de bomen en struiken gepland. Met het idee om als stedeling dichterbij de natuur te komen staan. Dit meldt DUIC.nl

Initiatiefnemer van de groep, Elma Roelvink, merkte dat in de stad steeds meer belangstelling bestaat voor ‘eten uit de natuur’: “De een vindt het heel belangrijk dat eten niet van ver komt, terwijl de ander het gewoon leuk vindt om iets culinairs te maken met producten uit de natuur,” vertelt Roelvink. Zelf organiseert ze ook wildplukwandelingen waarin mensen leren wat ze wel en niet uit de natuur kunnen eten.
Roelvink vindt het vooral belangrijk dat mensen niet vergeten waar hun eten vandaan komt: “Laatst stond ik bij een perenboom in de stad en hoorde een voorbijfietsende moeder tegen haar kinderen zeggen: “Kijk eens wat een mooie appelboom!” Er is dus nog wel iets te winnen!”

Wereldvoedseldag
Het initiatief ‘Pluk de Stad’ is onderdeel van Eat This Roadtrip, een organisatie die deel uitmaakt van Wereldvoedseldag en initiatieven als ‘Pluk de Stad’ helpt van de grond te krijgen. Wereldvoedseldag valt dit jaar op 16 oktober, tijdens deze dag wordt er nationaal aandacht gevraagd voor voedsel.

Cookieinstellingen